Bouwblokken
Titel
Duurzame inzetbaarheid concreet maken
Tekst

Net als elk huis wil je dat het Huis van Werkvermogen – een model van de Finse professor Juhani Ilmarinen – ook een stevige constructie is. Hoe beter de vier verdiepingen gezondheid, competenties, normen & waarden en werkomstandigheden met elkaar in balans zijn, hoe groter het werkvermogen. En hoe beter de duurzame inzetbaarheid van een medewerker.

Het Huis van Werkvermogen is een concreet en praktisch model om het thema ook binnen scholen bespreekbaar te maken. Het is namelijk van belang dat iedereen, van schoolbestuur tot leerkracht, begrijpt wat het is én hoe je het kunt beïnvloeden. Zodat je duurzame inzetbaarheid kunt versterken, stimuleren en bevorderen, zowel wanneer er sprake is van uitval, als daarvoor: preventief.

Afbeelding
ma, 06/27/2022 - 07:30
francis van zwieten
grafische weergave HvW
Standaardverhouding van foto overschrijven
Afbeeldingsverhoudingen gebruiken
Titel
Balans & vertrouwen
Tekst

Met het Huis van Werkvermogen komen álle belangrijke onderdelen omtrent de werk-privébalans in beeld, en daarmee dus ook wat een werknemer nodig heeft om goed te blijven functioneren. De handvatten die het model biedt, maken het makkelijker om de dialoog aan te gaan over onderwerpen die anders misschien onbesproken blijven, zoals gezondheid. Dit soort factoren zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met inzetbaarheid.

Werken met het Huis van Werkvermogen levert vooral wederzijds vertrouwen en wederkerigheid in gesprekken op. Het zorgt ook voor een grotere medewerkersbetrokkenheid, hogere medewerkerstevredenheid en lager ziekteverzuim.

Het gaat niet om het beoordelen van medewerkers, maar juist om wie iemand is en wat er bij iemand leeft en speelt. Ga je open met elkaar in gesprek, dan komen zaken als vitaliteit en gezondheid vanzelf aan bod.”
Corine de Jong, adviseur Arbeid en Vitaliteit, VfPf

Titel
Snel aan de slag
Tekst

Het Huis van Werkvermogen is een laagdrempelig en praktisch model dat scholen kan helpen bij het ontwikkelen van hun duurzame inzetbaarheidsbeleid. Het model vergt geen extra tijdsinvestering of maandenlange verdieping. Scholen kunnen er bij wijze van spreken vandaag mee aan de slag. Om een vitaal organisatieklimaat te creëren, is het wel belangrijk dat de hele organisatie het model omarmt. Met het Huis van Werkvermogen kunt u medewerkers nog beter ondersteunen.

Titel
Voor wie is het?
Tekst

Wij geven kennissessies voor (school)directeuren, bestuurders en HR-medewerkers in het primair onderwijs.

Titel
Meer weten?
Tekst

Neem contact op met uw regioteam of meld u aan voor één van de online kennissessies via onze agenda.

Downloads:

Omschrijving
Duurzame inzetbaarheid – wat is dat eigenlijk en hoe kun je daarover een gesprek met je collega’s voeren? Het Huis van Werkvermogen beschrijft de factoren die van invloed zijn op de inzetbaarheid van medewerkers aan de hand van vier verdiepingen: gezondheid, competenties, normen & waarden en werkomstandigheden.
Korte omschrijving
Grip op duurzame inzetbaarheid met het Huis van Werkvermogen: