Bouwblokken
Titel
Informatie en trajectplan
Tekst

De begeleiding van het Participatiefonds begint met een brief en een telefonische kennismaking. Informatie over uw rechten en plichten en wat het Participatiefonds voor u kan betekenen vindt u op deze site. Daarna heeft u een afspraak met een coach van een re-integratiebureau voor een persoonlijk gesprek om uw mogelijkheden in kaart te brengen. Daaruit volgt een trajectplan waarin uw re-integratieactiviteiten staan. Dit bespreekt u met uw casemanager van het Participatiefonds en uw coach.  

Titel
Re-integratiebureaus
Tekst

Het Participatiefonds werkt samen met coaches van diverse re-integratiebureaus, zoals Calder Werkt, Staatvandienst, Power4People, Leeuwendaal en Fith BV. Zij zorgen voor maatwerk door individuele coaching.

Titel
Denken in mogelijkheden
Tekst

De verantwoordelijkheid voor uw loopbaan ligt in uw eigen hand. De periode tussen twee banen kan een spannende tijd zijn. Door initiatief te nemen, creatief te blijven en een positieve houding blijft u de regie houden en kunt u kansen benutten. Wij ondersteunen u uiteraard waar nodig op uw weg naar een nieuwe werkplek. Dat kan binnen of buiten het onderwijs zijn.

Titel
E-learnings via Participatiefonds Academie
Tekst

De Participatiefonds Academie biedt bijscholing binnen het primair onderwijs aan via e-learnings. Dat zijn online cursussen op het gebied van pedagogische en didactische vaardigheden, professionele ontwikkeling, 21e eeuwse vaardigheden en specifieke cursussen voor intern begeleiders en schoolleiders. Denk aan onderwerpen als Een uitdagende leeromgeving, Mediawijzer met social media tools, Communiceren met ouders en Persoonlijke effectiviteit.

Uw casemanager kan u hiervoor aanmelden.

Titel
Bemiddeling
Tekst

Het Participatiefonds weet waar de vacatures zijn binnen het onderwijs in uw regio. Wij helpen bij de bemiddeling tussen u en de werkgever. Samen gaan we op zoek naar de juiste match.

Om aan de verplichtingen die bij uw uitkering horen te voldoen, vragen wij u om:

Uw casemanager kan u hierbij helpen en adviseren.

Titel
Heeft u vragen?
Tekst

Het casemanagementteam van het Participatiefonds staat voor u klaar. We helpen u graag!

Neem gerust contact op met uw casemanager. U kunt een bericht sturen via participatieplein.nl.

Omschrijving
Als u in het primair onderwijs heeft gewerkt en een werkloosheidsuitkering ontvangt, dan helpt het Participatiefonds u bij uw re-integratie. Wilt u uw kansen op werk vergroten, dan is het deelnemen aan re-integratieactiviteiten erg belangrijk.
Korte omschrijving
Als u in het primair onderwijs heeft gewerkt en een werkloosheidsuitkering ontvangt, dan helpt het Participatiefonds u bij uw re-integratie.