Bouwblokken
Titel
Re-integratietraject
Tekst

Het Participatiefonds ondersteunt u bij het vinden van een nieuwe baan. Samen met u bekijken we de mogelijkheden en kansen en bemiddelen waar mogelijk.

Titel
1. Persoonlijk gesprek en trajectplan
Titel met invulbare tekst

Als werkzoekende komt u natuurlijk het liefst terecht op een nieuwe werkplek die bij u past. Wij helpen u daarbij en dat is maatwerk. We brengen gezamenlijk uw arbeidskansen in kaart. Dat doen we met een persoonlijk gesprek.

Uw casemanager van het Participatiefonds neemt eerst contact op voor een kennismaking. Daarna volgt een afspraak met een coach van een re-integratiebureau, waar het Participatiefonds mee samenwerkt. Zodra duidelijk is hoe uw traject eruit zal zien, bespreken uw casemanager van het Participatiefonds en de coach met u het trajectplan.

Waar liggen uw kansen en ambities? Welke extra ondersteuning kunt u gebruiken om het beste uit uzelf te halen en een passende nieuwe werkplek te vinden?

Titel
2. Bemiddeling en begeleiding naar een passende baan
Titel met invulbare tekst

Op basis van het trajectplan gaat u aan de slag met de re-integratieactiviteiten. De coach van het re-integratiebureau helpt u daarbij. Met persoonlijke begeleiding op de onderwerpen die voor u relevant zijn. Bijvoorbeeld hulp bij solliciteren of netwerken, oriëntatie op de arbeidsmarkt (wat past bij u?) en versterken van zelfvertrouwen. U kunt ook online cursussen volgen via de Participatiefonds Academie. 

Samen zorgen we dat u er weer helemaal klaar voor bent om aan de slag te gaan. Bij voorkeur natuurlijk binnen het primair onderwijs. Maar ook als uw ambities in een andere sector liggen, gaan we u daarin ondersteunen en begeleiden via een gespecialiseerd re-integratiebureau.

Uw casemanager en het regioteam van het Participatiefonds helpen bij de bemiddeling tussen u en werkgevers in het PO die vacatures hebben. Daarbij zoeken we naar de juiste match.

Titel
3. Einde re-integratiebegeleiding
Titel met invulbare tekst

Wij blijven u gedurende de hele uitkeringsperiode ondersteunen en begeleiden. Samen met uw casemanager van het Participatiefonds bespreekt u welke activiteiten u onderneemt om uw kansen op passend werk te vergroten. De re-integratiebegeleiding eindigt dus pas als uw uitkering stopt.

Titel
Meer informatie
Tekst

Lees hier meer over re-integratieactiviteiten tijdens uw werkloosheidsuitkering.

Titel
Direct contact met uw casemanager
Tekst

Wij gebruiken een digitaal portaal om veilig informatie en documenten met u uit te wisselen: het Participatieplein

Berichten versturen via het Participatieplein is veiliger en overzichtelijker dan via e-mail. U logt in met uw DigiD, net als bij UWV. U krijgt een melding op uw e-mailadres als er een bericht voor u klaar staat.

We treffen u graag op participatieplein.nl.

Afbeelding
di, 07/21/2020 - 09:57
janneke.van.oijen
Contact met uw casemanager veilig via participatieplein.nl
Standaardverhouding van foto overschrijven
Afbeeldingsverhoudingen gebruiken
Omschrijving
Als u in het primair onderwijs heeft gewerkt en in een uitkeringssituatie terecht komt, dan ondersteunen wij u bij uw re-integratie. Het is de wettelijke taak van het Participatiefonds om u naar een nieuwe baan te begeleiden zodat u geen uitkering meer nodig heeft.
Korte omschrijving
Wij ondersteunen u bij het vinden van een nieuwe baan. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden waar u gebruik van kunt maken om weer aan de slag te komen.
Rangschikking (volgordelijkheid)
-45
Afbeelding met ondertitel
Afbeelding
wo, 08/28/2019 - 12:09
heleen.brakel
Portret van casemanager VfPf aan de telefoon met headset op
Standaardverhouding van foto overschrijven
Websitebrede afbeeldingsverhouding gebruiken