Bouwblokken
Titel
Zo werkt het
Tekst

Tijdens het spel, dat bestaat uit meerdere kaartjes met vragen, komen de thema’s werkdruk en werkplezier op verschillende manieren aan bod.

Om het spel op een goede manier te kunnen spelen, moet binnen het team een gevoel van veiligheid bestaan. Bij de ontvangst van het Werkdrukspel krijgt u van de adviseur Arbeid en Vitaliteit uitleg over hoe het spel gespeeld kan worden, waar u rekening mee moet houden en de verdere aanpak ná het spelen van het spel. Indien gewenst kan de adviseur uw school ook begeleiden bij het spelen van het spel en de vervolgacties.

De tijdsinvestering hangt af van hoe u het spel inzet binnen uw team en van de mate waarin werkdruk wordt ervaren.

Titel
In teamverband of individueel
Tekst

Het Werkdrukspel brengt op een laagdrempelige wijze de dialoog over werkdruk op gang. Meestal gebeurt dit in teamverband, maar de kaartjes met vragen kunnen ook in een individueel gesprek gebruikt worden. Het doel van de dialoog is uiteraard om de oorzaken te benoemen, maar ook om samen passende oplossingen en prioriteiten in kaart te brengen. Deze legt u bij voorkeur schriftelijk vast. Bijvoorbeeld in een Plan van Aanpak of in de gesprekscyclus.

Titel
Aanvragen Werkdrukspel
Tekst

Scholen kunnen kosteloos één exemplaar van het spel aanvragen via Arbocatalogus PO. Het spel wordt vervolgens uitgereikt door een adviseur Arbeid en Vitaliteit van het Vervangingsfonds. Stuur hiervoor een e-mail naar [email protected] en vermeld in de mail: het BRIN-nummer van uw school, de naam en contactgegevens van de schoolleider en een toelichting waarom u als team het spel wilt spelen.

Titel
Zij gingen u voor!
Tekst

Werkdrukspel voor basisschool De Zonneberg in Kruisland schot in de roos. Lees hier verder... 

Titel
Heeft u vragen?
Tekst

Neem dan contact op met het adviesteam in uw regio of met ons Arbo Adviescentrum PO: 088 – 837 30 30 of [email protected].   

Titel
Werkdrukspel of Werkdrukscan?
Tekst

Wordt binnen het team geen veilige en open communicatie ervaren, dan adviseren wij u gebruik te maken van de Werkdrukscan in plaats van het Werkdrukspel. Onze adviseur helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.

Omschrijving
Met het Werkdrukspel van Arbocatalogus PO maakt u werkdruk op een laagdrempelige en oplossingsgerichte manier bespreekbaar binnen een team.
Korte omschrijving
Met het Werkdrukspel van Arbocatalogus PO maakt u werkdruk op een laagdrempelige en oplossingsgerichte manier bespreekbaar binnen een team.