Generatiemanagement houdt rekening met generatieverschillen binnen uw schoolorganisatie. Ze verschillen namelijk in opvattingen over bijvoorbeeld organisatiecultuur of manier van werken. Dit kan zorgen voor spanningen op de werkvloer. Tegelijkertijd kunnen deze generaties veel van elkaar leren. Mits dit gebeurt met aandacht en respect voor de verschillen en overeenkomsten. Door generatiemanagement toe te passen, kunnen schoolbesturen generaties met elkaar verbinden en motiveren zodat de samenwerking soepeler en efficiënter verloopt.
Juist door aandacht te geven aan wat elke generatie inbrengt biedt het ook meer ruimte om te vernieuwen. Hoe dat in zijn werking gaat bespreekt Dr. Aart Bontekoning in het onderstaande interview met VfPf programmamanager Ellen Schaap. Kijk en ontdek de kenmerken van uw (en andere) generaties in de onderstaande video.
Wij denken graag met u mee. Neem contact op met uw regioteam, zij laten u de mogelijkheden zien om generatiemanagement toe te passen binnen uw organisatie. Meer informatie over deze methode vindt u hier. Daarnaast kunt u ook gratis de whitepaper downloaden.
Dit artikel is onderdeel van 'Duurzame inzetbaarheid van A tot Z'. Tijdens de (digitale) week van de duurzame inzetbaarheid (22 – 26 nov) vertellen wij alles over dit thema, van A tot Z, en nemen wij deelnemers mee op reis naar een leven lang vitaal en met plezier werken in het primair onderwijs. Door middel van interactieve workshops, interessante sprekers en korte kennissessies hopen wij u te informeren en inspireren om actief aan de slag te gaan in uw eigen organisatie. Wat zorgt er nu echt voor dat leerkrachten fit, vitaal, gemotiveerd én met plezier voor de klas staan? En hoe richt u uw schoolorganisatie hierop in? Onze adviseurs vertellen het u graag.