Bouwblokken
Titel
Onderstaande tools kunnen daarbij helpen.
Titel
Individuele coaching
Titel met invulbare tekst

Hoe zorgt uw (adjunct-)directeur ervoor dat uw medewerkers op een gezonde manier, en met plezier, (blijven) werken? En hoe houdt of krijgt hij grip  op het verzuim binnen uw school? Persoonlijke coaching kan helpen bij het verder ontwikkelen van kennis, vaardigheden en/of gedrag in de omgeving. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met een lastige situatie of bij weerstand. Een coach denkt met u mee, geeft feedback en biedt handvatten. Voor zo’n coaching on the job traject, gericht op het voorkomen of verbeteren van het verzuim, kunt u de Subsidie Lerend Werken aanvragen.

Subsidie Lerend Werken
Hierbij staat de professionele ontwikkeling van de (adjunct)directeur op het gebied van verzuimaanpak op school centraal. De subsidie vergoedt 80% van de kosten van individuele coaching on the job, met een maximum van € 2.500 per schoolleider. Indien gewenst kan, als aanvulling, kosteloos deel worden genomen aan een intervisiegroep voor extra verdieping op verzuim. Daarnaast kan de Subsidie Lerend Werken bijdragen aan herregistratie in het Schoolleidersregister PO.

Lees hier meer over de Subsidie Lerend Werken.

Titel
Trainingen
Titel met invulbare tekst

Het Vervangingsfonds organiseert regelmatig trainingen en bijeenkomsten op het gebied van welzijn, arbeidsomstandigheden, verzuim en re-integratie. Deze trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor het primair onderwijs en bedoeld voor directieleden, arbo-coördinatoren, preventiemedewerkers en personeelsfunctionarissen.

Trainingen worden zowel regulier, in projecten (Gezonde Werkdruk en Plan V) alsook in-company aangeboden. Bekijk hier het reguliere trainingsaanbod.

Mogelijke onderwerpen voor het aanvragen van een in-company training kunnen verzuim, vervangingsbeleid of duurzame inzetbaarheid zijn. Heeft u interesse in een in-company training? Neem dan contact op met uw regioteam.

Titel
Intervisiegroepen/netwerkgroepen
Titel met invulbare tekst

Er zijn meerdere regionale netwerkgroepen opgericht voor HR-professionals alsook voor schoolleiders. Deze bijeenkomsten vinden plusminus 3x per jaar plaats en actuele HR-vraagstukken voor het onderwijs zijn onderwerp van gesprek. Heeft u interesse en bent u nieuwsgierig welke netwerkgroepen er bij u in de buurt plaatsvinden? Neem dan contact op met uw regioteam

Titel
Regiobijeenkomsten
Titel met invulbare tekst

Onze regioteams organiseren regelmatig regiobijeenkomsten met wisselende actuele thema’s. Heeft u interesse of voorkeur voor bepaalde onderwerpen? Neem dan contact op met uw regioteam of kijk in onze agenda.

Doelgroep
Omschrijving
Het professionaliseren van medewerkers bespreek je gezamenlijk tijdens de individuele gesprekken. Professionaliseren kan op allerlei gebieden plaatsvinden; zoals bijvoorbeeld op competentieniveau of vakinhoudelijke kennis.
Korte omschrijving
Het professionaliseren van medewerkers kan o.a. op competentieniveau of vakinhoudelijke kennis. Bekijk onze tools.
Rangschikking (volgordelijkheid)
-45
Afbeelding met ondertitel
Afbeelding
vr, 08/30/2019 - 12:57
heleen.brakel
Leerkracht met kinderen achter beeldschermen
Standaardverhouding van foto overschrijven
Websitebrede afbeeldingsverhouding gebruiken