Bouwblokken
Titel
Aanpak bij hoog verzuim (verzuimpercentage > 6%)
Titel met invulbare tekst

Heeft u structureel te kampen met een (ziekte)verzuimpercentage van 6% of hoger? Dan is het project Plan V voor u mogelijk interessant. Plan V is een tweejarig traject waarbij het schoolbestuur intensief wordt ondersteund. Plan V start met meerdere schoolbesturen in dezelfde periode. Hierdoor kunnen kennis uit specifieke trainingen, ervaringen van andere schoolbesturen en inspirerende sessies om tot een andere kijk te komen, met elkaar gedeeld worden. Uiteraard maakt ieder schoolbestuur zijn eigen plan van aanpak. Met Plan V zijn al veel organisaties in het PO geholpen om hun (ziekte)verzuim structureel te verlagen. 

Lees hier meer over Plan V: wat het inhoudt, de eerder behaalde resultaten, ervaringen van andere besturen met Plan V en hoe je mee kunt doen met Plan V.

Uiteraard kunt u ook los van Plan V advies op maat krijgen van onze regioteams.

Titel
Aanpak bij middelhoog verzuim (verzuimpercentage 4-6%)
Titel met invulbare tekst

De aanpak van een middelhoog (ziekte)verzuim is maatwerk. Daarvoor is inzicht in het soort verzuim en de achterliggende oorzaken een vereiste. Wij helpen u graag met een gedegen verzuimanalyse en het opstellen van een bijpassend plan van aanpak. Daarbij kijken we welke instrumenten, zoals bijvoorbeeld de werkdrukscan, ingezet kunnen worden. Het bespreken van moeilijke verzuimcasuïstiek kan ook deel  uitmaken van de verzuimanalyse en het bijpassende plan van aanpak. Onze begeleiding is kosteloos.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact op met de regiocoördinator van uw regioteam. Vind uw regioteam

Titel
Aanpak bij normaal tot laag verzuim (verzuimpercentage <4%)
Titel met invulbare tekst

Het (ziekte)verzuim binnen uw organisatie is normaal tot laag. Dat wilt u uiteraard graag zo houden.
Signalen dat het mogelijk de verkeerde kant op gaat, wilt u zo vroeg mogelijk oppikken. Zodat u preventief de juiste maatregelen kunt nemen. Hiervoor kunt u gebruik maken van verschillende tools:

Voor (kosteloos) advies op maat kunt u terecht bij uw regioteam. Vind uw regioteam 

Doelgroep
Omschrijving
Een hoog (ziekte)verzuim zorgt voor een hogere werkdruk bij uw medewerkers en extra kosten voor uw organisatie. U wilt dan ook zo snel mogelijk grip krijgen op het verzuim.
Downloads
di, 09/17/2019 - 14:45
heleen.brakel
Bestandcategorie
Rangschikking (volgordelijkheid)
5
di, 07/12/2022 - 12:17
janneke.van.oijen
Bestandcategorie
Rangschikking (volgordelijkheid)
16
Korte omschrijving
Een gedegen aanpak helpt om het ziekteverzuim structureel te verlagen en de vervangingskosten beheersbaar te houden.
Rangschikking (volgordelijkheid)
-47
Afbeelding met ondertitel
Afbeelding
vr, 08/30/2019 - 12:43
heleen.brakel
Jonge leerkracht en schoolleider samen in gesprek aan tafel
Standaardverhouding van foto overschrijven
Websitebrede afbeeldingsverhouding gebruiken