Bouwblokken
Titel
Personeelstekort in het primair onderwijs en de rol van van-werk-naar-werk
Tekst

Het tekort aan onderwijspersoneel in het PO is een groot probleem waar geen kant en klare oplossing voor is. Er zijn minder nieuwe leraren bijgekomen en er zullen de komende jaren veel met pensioen gaan. Zowel voor fulltime banen als voor tijdelijke functies is het steeds moeilijker om nieuwe leerkrachten te vinden. Daarom is het des te belangrijker om vanuit goed werkgeverschap in te zetten op een van-werk-naar-werk-traject, om zo waardevolle krachten voor het PO te behouden. Want als werkgever bezig zijn met duurzame inzetbaarheid gaat verder dan het behouden van medewerkers binnen uw eigen organisatie. Dreigt er ontslag? Dan bekijkt u samen met uw medewerker de mogelijkheden en zorgt u voor begeleiding bij het vinden van een nieuwe duurzame baan buiten uw eigen organisatie.

Titel
Werkloosheid voorkomen en waardevolle krachten behouden voor het PO levert op
Tekst

Begeleidt u uw medeweker succesvol naar een nieuwe duurzame baan binnen het PO (of daarbuiten), dan voorkomt u werkloosheid. Dit bereikt u door het op tijd inzetten van een goed van-werk-naar-werk-traject. Weet u samen met uw medewerker dit traject succesvol af te ronden, dan levert dit uw medewerker, de sector én u wat op:

  • Uw medewerker is blij met een nieuwe duurzame baan want niemand zit met plezier werkloos op de bank
  • Voor de sector heeft u een ervaren kracht weten te behouden (als dat mogelijk was)
  • En u heeft uw organisatie uitkeringskosten bespaard.

We hebben het voor u samengevat in een handige van-werk-naar-werk-strip.

Titel
Hoe ziet een goed van-werk-naar-werk-traject eruit?
Tekst

Het is belangrijk bepaalde eisen te stellen aan de dienstverlener die u inzet voor een van-werk-naar-werk-traject. Want is de kwaliteit van het traject goed, dan is de kans van slagen groter. En is werkloosheid niet te voorkomen dan maakt het de re-integratie die erop volgt effectiever. We leggen graag uit hoe een goed van-werk-naar-werk-traject er in de praktijk uitziet, waar dit aan moet voldoen en waar u rekening mee moet houden.

Titel
Vraag het uw regioteam
Tekst

Weet u dat u op termijn afscheid gaat nemen van een werknemer en kunt advies gebruiken bij het starten van een effectief van-werk-naar-werk-traject of het vinden van de juiste partner? Dan kunnen wij u daarbij ondersteunen. Hiervoor kunt u terecht bij de adviseurs uit uw regioteamMeer informatie over onze werkwijze.

Doelgroep
Omschrijving
Dreigt er ontslag, dan kan de inzet van een goed van-werk-naar-werk-traject werkloosheid van uw medewerker voorkomen en daarnaast een waardevolle kracht voor het primair onderwijs behouden. We leggen uit hoe u voor een goed traject kunt zorgen.
Korte omschrijving
We leggen uit waarom een goed traject belangrijk is en waar u op moet letten.
Rangschikking (volgordelijkheid)
-50
Afbeelding met ondertitel
Afbeelding
do, 02/10/2022 - 13:49
francis van zwieten
Afbeelding van iemands voeten stand op asfalt met allemaal pijlen op de grond die verschillende richtingen op wijzen met in het midden een vraagteken
Standaardverhouding van foto overschrijven
Afbeeldingsverhoudingen gebruiken